dijous, 8 de juny del 2017

Arqitectura de

MUSEU GUGGENHEIM
El Museu Guggenheim de Bilbao (en basc Guggenheim Bilbao Museoa) és un museu d’art contemporani situat en aquesta ciutat del País basc. Es tracta d'un dels diversos museus de la Fundacio salomon R. Guggenheim
El museu va ser obert com a part d'un esforç de revitalització de la ciutat de Bilbao i la província de Biscaia portava a terme per les administracions públiques del País Basc. Gairebé des de la seva obertura el museu es va convertir en una important atracció turística atraient visitants de nombrosos països i constituint el símbol més important de la ciutat de Bilbao.
OPERA SYDNEY
L'Òpera de Sydney (Sydney Opera House en anglès) és un edifici situat al port de Sydney, Austràlia. Fou dissenyat pel danès Jorn Utzon, i s'inaugurà el 20 d'octubre de l'any 1973, convertint-se en una icona de la ciutat, i en un dels edificis més representatius de l'arquitectura del segle XX. L'any 2007 fou guardonat amb el títol de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Va participar en el concurs de les Set noves meravelles del món.

PONTS SOBRE EL MAR
En un mateix dia, la Xina inaugura el pont sobre el mar més llarg del món, de 36,48 km, a la ciutat de Qingdao, i també el gasoducte més llarg del món, amb un recorregut de 8.700 km, que durà gas natural de l'Àsia Central a l'est de la Xina. Aquestes infraestructures commemoren el 90è aniversari del Partit Comunista Xinès. El pont de Qingdao, que ha tardat quatre anys a ser construït, supera el que fins ara es considerava el més llarg, a la badia de Hangzhou, també a la Xina, de 36 km.
A banda del pont sobre el mar, la Xina és el país que té els tres ponts sobre terra més llargs del món. El més llarg, un tram del tren d'alta velocitat Pequín-Xangai, també s'ha inaugurat aquest dijous i fa 164,8 quilòmetres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada