dimarts, 13 de juny del 2017

Flora i Fauna les tortuges

LES TORTUGUES
Les tortugues marines existeixen des de fa 180 milions d'anys. Diuen que, en aquella època, els dinosaures i les tortugues dominaven la Terra...
Les tortugues són els únics rèptils que viuen en el mar (respiren per pulmons i posen els ous a la sorra).
Poden viure més de 150 anys.

TIPUS DE TORTUGUES MARINES
Tortuga babaua (Caretta caretta)

 

És la més abundant del mar Mediterrani. És omnívora (menja crancs, meduses, cefalòpods, altres crustacis i mol·luscs).  Acostuma a pesar uns 90 kg (però se n'han trobat de 400kg), i medeix un metre de llarg.


Tortuga verda (Chelonia mydas)

    


 Canvia els seus hàbits d'alimentació amb el temps: de joves són omnívores, i quan són adultes són hervíbores (mengen algues i plantes marines).





COM ES REPRODUEIXEN?
El mascle no surt mai del mar. La femella sí, torna al lloc on va nèixer per a posar els ous. La mare pon els ous a la platja, els enterra a la sorra amb les potes del darrere i els deixa allà. Quan passen entre 40 i 70 dies surten de l'ou les tortuguetes.

Més o menys només la meitat dels ous que ha enterrat la mare  es trenquen i van cap al mar, però seran pocs els que aconsegueixin arribar. Entre els ocells que volten per allà i els  taurons són poques les que sobreviuran.

PERILL D'EXTINCIÓ
Les tortugues estan en perill d'extinció perquè confonen les bosses de plàstic que tira la gent a  l’aigua amb meduses, i se les mengen. Això els hi provoca la mort.
També la pesca de palangre les perjudica, ja que queden enganxades en l'ham i pot morir si no s'allibera de seguida.

CONCLUSIÓ: Les Tortugues Marines estan en perill d'extinció i entre tots hauriem de fer alguna cosa perquè no deixin d'existir, perquè son un animal molt especial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada